Χθες Τετάρτη (29/7) διεξήχθησαν στο σκοπευτήριο Μαλακάσας οι Πανελλήνιοι Αγώνες στα αγωνίσματα Πυροβόλων Όπλων Εφήβων και Νεανίδων.

 

Σπορ πιστόλι Νεανίδων

Η ξεκάθαρη διαφορά στο σκορ για τις κορυφαίες και η άνετη πρόκρισή τους στον τελικό, μετέφερε την αγωνία στις αθλήτριες του Παναθηναϊκού ΑΟ, όπου η πρόκριση κρίθηκε στον πόντο.

Εκπληκτικός Τελικός

Όπως ξέρουμε ήδη, η Σκοποβολή είναι άθλημα μεγάλων συγκινήσεων. Η Αντωνία Πετράκη (Παγκρήτιος ΑΣ) το απέδειξε περίτρανα με την απόδοσή της στον τελικό του αγωνίσματος. Έχοντας προκριθεί τρίτη (492), ξεκίνησε με μέτριες επιδόσεις. Η δυναμική της εμφάνιση στις τελευταίες σειρές έφερε εντυπωσιακές ανατροπές. Αρχικά χρειάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ για να κρατηθεί στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, αφήνοντας την 3η θέση με το Χάλκινο μετάλλιο στη Μελίτη Μπαλατσού (ΣΣ Βόλου). Στη συνέχεια με 4/5 επιτυχίες στην 10η και τελευταία πεντάδα κατέκτησε τον τίτλο και το Χρυσό μετάλλιο, αφού υπερκέρασε τη διαφορά από την Κωνσταντίνα Αργυροπούλου (ΕΑΣΟ Α. Κασούμη), η οποία και κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο.

Ο Παγκρήτιος Α.Σ. έχοντας και τις τρεις αθλήτριές του στον τελικό, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο ομαδικό του αγωνίσματος, με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και τον Α.Ο. Μάνης Νίκανδρος να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τρία μετάλλια ο Σαλταγιάννης

Με δύο χρυσά κι ένα χάλκινο ολοκλήρωσε τη μέρα του ο Άρης Σαλταγιάννης (ΠΑΟ). Ο αθλητής του Παναθηναϊκού ΑΟ κατέκτησε την πρώτη θέση στο πιστόλι Standard Εφήβων με 2ο τον Μύρωνα Κακουλάκη (Παγκρήτιος ΑΣ) και 3ο τον Απόστολο Στάθη (ΣΛ Ζεύς) και στο Σπορ Εφήβων με 2ο τον Απόστολο Στάθη (ΣΛ Ζεύς) και 3ο τον Δημήτριο Μάνο – Κασούμη (ΕΑΣΟ Α. Κασούμη), ενώ βοήθησε τον ΠΑΟ να καταλάβει την τρίτη θέση στο ομαδικό του Σπορ, ακολουθώντας τους Παγκρήτιο Α.Σ. (1η θέση) και Α.Ο.Μ. Νίκανδρος (2η θέση). Στην ομαδική κατάταξη του πιστολίου Standard Εφήβων, Χρυσό μετάλλιο για τον Α.Ο. Μάνης Νίκανδρος, Ασημένιο για τον Παγκρήτιο Α.Σ. και Χάλκινο για τον Ε.Α.Σ.Ο. Άγη Κασούμη.

Για τα αποτελέσματα, πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. 2020 ΠΙΣΤΟΛΙΩΝ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ Ε & ΣΠΟΡ ΕΝ - 29.7.2020 ΑΘΗΝΑ (412 KB)