Κατόπιν σχετικής επιστολής του Προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιου Μαυρωτά, σας ενημερώνουμε ότι "στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων της Επιτροπής, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φορέα www.epathla.gov.gr και είναι σε πλήρη λειτουργία η εκπαιδευτική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning tool), η οποία απευθύνεται κυρίως σε αθλητές και αθλήτριες 15 ετών και άνω, σε προπονητές, σε διαιτητές και σε όλα τα μέλη της αθλητικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και απλό στη χρήση ψηφιακό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει την ενημέρωση των αθλητών και αθλητριών σε θέματα που σχετίζονται με τους κανονισμούς, τις διαδικασίες και τις κυρώσεις στην αντιμετώπιση περιστατικών χειραγώγησης.Πρόκειται για ένα σύγχρονο και απλό στη χρήση ψηφιακό εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να διευκολύνει την ενημέρωση των αθλητών και αθλητριών σε θέματα που σχετίζονται με τους κανονισμούς, τις διαδικασίες και τις κυρώσεις στην αντιμετώπιση περιστατικών χειραγώγησης.Κατά την είσοδό του στην πλατφόρμα, ο χρήστης πραγματοποιεί εγγραφή και στη συνέχεια παρακολουθεί παρουσίαση και βίντεο, απαντάει σε quiz ενώ με την επιτυχή παρακολούθηση λαμβάνει σχετικό πιστοποιητικό. Το σχετικό ενημερωτικό υλικό επιμελήθηκαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση, υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Πλατφόρμας".

Το τμήμα διοικητικής υποστήριξης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, για την παροχή κάθε διευκρίνισης ή και περαιτέρω σχετικής πληροφορίας, στα τηλέφωνα 2131316458, 6460 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος κοινοποιείται στα Σωματεία της δύναμής της έγγραφο υπενθύμισης, σχετικά με την τελική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2023 για την οριστική υποβολή αιτήσεων έτους 2023 για όλα τα ήδη εγγεγραμμένα Σωματεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2023 ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Γ.Γ.Α. (198 KB)

Από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, κοινοποιείται η τροποποίηση του προγράμματος μαθημάτων της Σχολής Προπονητών Σκοποβολής Γ' κατηγορίας, η οποία διεξάγεται από 24/2/2023 έως και 30/10/2023.

Πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Πρόγραμμα Σχολής Προπονητών Σκοποβολής - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ (185 KB)

Από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, ανακοινώνονται στα Σωματεία και Ομάδες της δύναμής της που καλλιεργούν αγωνίσματα Σκοποβολής I.P.S.C., οι συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Όπλων Χειρός IPSC 2023.

Πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΟΠΛΩΝ ΧΕΙΡΟΣ IPSC 2023 (970 KB)

Registration form EHC 2023 (88 KB)

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκδόθηκαν σήμερα 27/3/2023 Διευκρινιστικές Οδηγίες για την Άθληση στο σύνολο της Επικράτειας και οι οποίες ισχύουν εφεξής.

Ειδικότερα:

  • Λειτουργία οργανωμένων ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση οργανωμένη και για αγώνες, από αθλητές, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες, χωρίς να υφίστανται επιπλέον περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας πέραν των αναφερόμενων στις παρούσες οδηγίες.
  • Παύει να ισχύει η υποχρέωση των επαγγελματιών αθλητών και προπονητών σωματείων για την διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για covid19 μία (1) φορά την εβδομάδα (rapid test ή PCR test).
  • Οι προϋποθέσεις που ίσχυαν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας και δεν αναφέρονται στις παρούσες οδηγίες παύουν να εφαρμόζονται (π.χ. δελτίο εισερχομένων-εξερχομένων, περιορισμοί χωρητικότητας εγκαταστάσεων, πίνακας προληπτικών ελέγχων αθλητών, πρωτόκολλα εκτός σταδίου διοργανώσεων κτλ).

Για λεπτομέρειες, πιέστε τους συνδέσμους που ακολουθούν:

https://gga.gov.gr/images/odigies_athlitismos_lockdown_27_03_2023.pdf

https://gga.gov.gr/images/Updated_odigies_diaxeirishs_krousmatos_COVID-19_04_05_2022.pdf