Σήμερα Δευτέρα στις 5 μ.μ. στο Ηράκλειο η αναλυτική παρουσίαση της νέας ΚΥΑ για τα όπλα σκοποβολής, παρουσία των Υφυπουργών, Λευτέρη Αυγενάκη και Λευτέρη Οικονόμου

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Τύπου του Παγκρητίου Σταδίου (θύρα 1) στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Παπαγεωργίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, θα παρουσιάσει στα σκοπευτικά σωματεία και τα μέλη τους αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διακρίνει τα όπλα σκοποβολής.  

Έπειτα από 24 χρόνια, καθώς η τελευταία νομοθετική παρέμβαση χρονολογούνταν από το 1999, έγινε πράξη το χρόνιο αίτημά μας, με τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 604423 απόφασης (ΦΕΚ Β' 106 - 17.1.2023) των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών - Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής».

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνει σύγχρονες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής, ρυθμίζοντας μεταξύ άλλων τους όρους χρήσης, φύλαξης και μεταφοράς τους.
Αποτελεί δε, το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συνεργασία και τις ενέργειές τους.

4η θέση στο Ομαδικό των Ανδρών!

Μια ανάσα από το βάθρο έφθασε η Ελληνική τριάδα στο Ομαδικό του Σκητ Ανδρών. Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες - με τις επιδόσεις τους - άφησαν το στίγμα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου στο Μαρόκο!

Περισσότερα...

 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου στο Μαρόκο

Διακρίσεων συνέχεια για την ομάδα των Ελλήνων στη Ραμπάτ του Μαρόκο!

Στο προσκήνιο οι Εμμανουέλα Κατζουράκη και Ιωάννης Γκογκολάκης στο μικτό του Σκητ.

Οι επιτυχίες συνεχίζονται …

Αίσθηση έχουν κάνει οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρόκο. Μετά τα μετάλλια χθες (15/1) στα ατομικά του Σκητ Ανδρών και Γυναικών, οι Έλληνες σκοπευτές ένωσαν τη θέλησή τους για διάκριση και έφεραν την επιτυχία. Χάλκινο μετάλλιο στο Μικτό του Σκητ!

Περισσότερα...

 

…στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στο Μαρόκο.

Ο Νίκος Μαυρομμάτης και η Εμμανουέλα Κατζουράκη, διακρίθηκαν και πάλι. Αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF της Ραμπάτ του Μαρόκο, κατέκτησαν Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο στα αγωνίσματα του Σκητ Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.

Στην κορυφή της κατάταξης η Ελλάδα!

Μέχρι στιγμής η χώρα μας φιγουράρει κορυφαία στην κατάταξη από πλευράς συγκομιδής μεταλλίων της διοργάνωσης, χάρη στις επιδόσεις των αθλητών του Σκητ βέβαια.

Περισσότερα...

Στην πρωτεύουσα του Μαρόκο Ραμπάτ, μεταβαίνουν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου ISSF 2023.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από αύριο 11 μέχρι και 24 τρέχοντος μηνός.

Περισσότερα...