Το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας, εξασφάλισε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών.

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Η Άννα Κορακάκη ξεκίνησε άσχημα τον προκριματικό. Στην πρώτη σειρά είχε επίδοση 90/100. Όμως η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια «κυνήγησε» την πρόκρισή της μέχρι τέλους και κατάφερε με 572/600 να κερδίσει την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη, την τελευταία θέση που οδηγεί στον Τελικό. Εξασφάλισε έτσι το δικαίωμα στην προσπάθεια για διάκριση.

 

Βαλκανική υπόθεση ο τελικός

Ο Τελικός του αεροβόλου πιστολιού ήταν συναρπαστικός. Οι επιδόσεις στον τελικό ξεκινούν από μηδενική βάση και οι ανατροπές είναι συχνό φαινόμενο. Η Άννα Κορακάκη έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της! Στο πρώτο στάδιο (δύο πρώτες σειρές) τέθηκε επικεφαλής με 100,8! Στη συνέχεια κατάφερνε να παραμένει στον αγώνα μετά από κάθε σειρά, όπου η αθλήτρια με τη χειρότερη επίδοση αποχωρεί. Η έμπειρη Zorana Arunovic (SRB) που τερμάτισε στον προκριματικό με την κορυφαία επίδοση 578/600, έκανε την επίθεσή της και κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο. Την τρίτη θέση και το Χάλκινο πήρε η Antoaneta Boneva από τη Βουλγαρία, αφού έθεσε εκτός μεταλλίων την Ρωσίδα Vitalina Batsarashkina.

Δυστυχώς για τα Ελληνικά χρώματα η Δήμητρα Παπακανέλλου με σκορ 552/600 έμεινε στην 33η θέση, ενώ ο Διονύσης Κορακάκης με 566/600 τερμάτισε 31ος στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών.

Την Τρίτη 25/6 ώρα 09:00, η Άννα Κορακάκη αγωνίζεται στο Πιστόλι Sport (πυροβόλο) 25m.

Τα αποτελέσματα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://minsk2019.by/en/tsrd/SHO/results/match?eventId=SHOWAP60W-------------------------&phase=FNL-----