Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την αμέριστη συμπαράστασή του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα και στο άθλημα της σκοποβολής ειδικότερα.

Η θητεία του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού υπήρξε καινοτόμος, μεταρρυθμιστική και αξιέπαινη. Έδωσε λύσεις σε προβλήματα των ερασιτεχνικών αθλημάτων που χρόνιζαν και που την περίοδο της οικονομικής κρίσης γιγαντώθηκαν.

Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του τον Υφυπουργό που, με την αποτελεσματική στήριξη της Κυβέρνησης, δημιούργησε τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τα έσοδα των τυχερών παιχνιδιών, κάνοντας αποδεκτό ένα διαχρονικό αίτημα των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων.

Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην εποχή της πανδημίας (Covid-19), ήταν ο μηχανισμός χρηματοδότησης που κράτησε ζωντανά τα σωματεία, προσέφερε ένα πολύτιμα θεσμοθετημένο έσοδο και έδωσε λύση επιβίωσης στα ερασιτεχνικά αθλήματα και τα ανυπέρβλητα προβλήματα. Ο μηχανισμός χρηματοδότησης αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι επίσης υπέρμαχος και βασικός υποστηρικτής στην επιστροφή των μεγάλων αθλητικών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας. 

Με όραμα, και έργο στην αναβάθμιση υποδομών, συνέβαλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα. Οι διαδικασίες χρηματοδότησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έργα βρίσκονται πλέον στη διάρκεια της εκτέλεσης. Πρόκειται για έναν αγωνιστικό περιβάλλον που τόσο έχουν ανάγκη οι αθλητές, οι αθλήτριες μας και φυσικά η νεολαία μας.

Επιτέλους αποκτήσαμε σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο (Υπουργική Απόφαση 604423) για τον χαρακτηρισμό των σκοπευτικών όπλων και του σχετικού εξοπλισμού για τα αγωνίσματά μας. Αναγνωρίζουμε ότι ο απερχόμενος Υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ίσως ο μόνος που κατανόησε ότι τα όπλα είναι μέσο άσκησης της αγωνιστικής μας δραστηριότητας.

Θεωρούμε χρέος της Ομοσπονδίας μας, απέναντι στους χιλιάδες αθλητές-τριες να αποδώσουμε τα εύσημα σε έναν πολιτικό που δεν ήταν μόνο ο μακροβιότερος Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά με σχέδιο, επιμονή και εργατικότητα άνοιξε νέες προοπτικές και ορίζοντες στο μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.