Στις βολές ακριβείας για το Προεδρικό Κύπελλο ISSF 2022

Δύο πρωτιές την ίδια μέρα για την Άννα Κορακάκη στο Προεδρικό Κύπελλο ISSF 2022. Μετά το αεροβόλο (σήμερα το πρωί) η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πρώτευσε και στις βολές ακριβείας του Πιστολιού Σπορ Γυναικών.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Η Άννα ξανά με την καλύτερη επίδοση (296/300) τερμάτισε πρώτη στον έναν από τους προκριματικούς του Πιστολιού Σπορ Γυναικών, αυτόν που αφορά στις βολές ακριβείας. Το δεύτερο σκέλος του προκριματικού που είναι οι βολές ταχείας θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη 1/12 ώρα 12:00.

Ο τελικός του Σπορ θα διεξαχθεί το Σάββατο 3/12 ώρα 16:15.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του αεροβόλου πιστολιού γυναικών που διεξήχθη σήμερα.

Κορυφαία στον προκριματικό.

Η Άννα, έχοντας την καλύτερη επίδοση σήμερα (587/600) ισοφαρίζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ που κατέχει η ίδια, τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό του Αεροβόλου Πιστολιού Γυναικών.

Έτσι προκρίθηκε ως η κορυφαία για τους ημιτελικούς του αγωνίσματος που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2/12 ώρα 18:30.

Ρεκόρ επιδόσεων

Ισοφάριση του Παγκοσμίου Ρεκόρ (587) πέτυχε και η Zorana Arunovic από τη Σερβία! Έχοντας όμως 23Χ (κεντρικά δεκάρια), τέσσερα λιγότερα από τα 27Χ της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατάταξη.

Οι δύο κορυφαίες των Βαλκανίων και από τις κορυφαίες σε Παγκόσμια κλίμακα, θα αναμετρηθούν και πάλι μεθαύριο.

Στο Κάιρο της Αιγύπτου βρίσκονται ήδη, η Άννα Κορακάκη και ο προπονητής της Αναστάσιος Κορακάκης για το Προεδρικό Κύπελλο ISSF 2022.

Ο Αγώνας των κορυφαίων

Το Προεδρικό Κύπελλο ISSF, είναι διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Σκοποβολής (ISSF), στην οποία λαμβάνουν μέρος οι δώδεκα κορυφαίοι κάθε ατομικού Ολυμπιακού Αγωνίσματος, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς. Πρόκειται για νέο θεσμό Επάθλων (διεξήχθη για πρώτη φορά πέρσι), η κατανομή των οποίων βαίνει αυξανόμενη αναλόγως θέσης μετά το πέρας κάθε αγωνίσματος.

Στους αγώνες έχουν προκριθεί και λαμβάνουν μέρος σκοπευτές και σκοπεύτριες από 42 χώρες από όλες τις ηπείρους

Αύριο οι κρίσιμες αναμετρήσεις

Η Άννα αγωνίζεται αύριο Τετάρτη (30/10) στο Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών ώρα 09:00 και στο Σπορ Πιστόλι Γυναικών ώρα 13:30.

Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες των αγώνων στην ιστοσελίδα:

https://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=3134

Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα 19&20 Νοεμβρίου

Διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο (19&20/11) στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ομαδικών Αγωνισμάτων, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Σκοποβολής (ISSF). Στους αγώνες περιλαμβάνονταν τα Ομαδικά αγωνίσματα σε τουφέκια και πιστόλια, για τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Περισσότερα...

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό του πιστολιού σπορ γυναικών που διεξήχθη σήμερα 22.10.2022.

Η μάχη του ημιτελικού…

Η Άννα, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση χθες στις βολές ακριβείας (293, 16Χ), κατάφερε σήμερα με σκορ 290 και 12Χ στις βολές ταχύτητας να προκριθεί στις φάσεις των ημιτελικών (583, 28Χ) και να διεκδικήσει τη διάκριση.

Δραματική πρόκριση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε στον ημιτελικό επικρατώντας σε τετραπλή ισοβαθμία (583/600), θέτοντας εκτός ημιτελικού τις Γερμανίδες Monika Karsch και Michelle Skeries, όπως και την Manu Bhaker από την Ινδία. Η είσοδος στον τελικό κρίθηκε από την απόλυτη ευστοχία και η Άννα το κατάφερε πετυχαίνοντας 28 κεντρικά δεκάρια.

Στη συνέχεια δεν στάθηκε αρκετά τυχερή και έμεινε εκτός της αναμέτρησης για την κατάκτηση των μεταλλίων.

Η Ελληνική αποστολή, επιστρέφει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ένα Ασημένιο Μετάλλιο (Αεροβόλο Πιστόλι) και κάρτα συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=Eyd4uM0vzZI