Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας, αυτή τη φορά Χρυσό, εξασφάλισε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε την κορυφή στο Sport Πιστόλι Γυναικών.

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης είχε σκορ 291/300 στις βολές ακριβείας (προχθές 24/6) και 292 σήμερα στην ταχεία βολή. Προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με σκορ 583/600 καταλαμβάνοντας την έκτη θέση και το δικαίωμα στην προσπάθεια για διάκριση.

Ρεκόρ Αγώνων στη μάχη για το Χρυσό

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε τον αγώνα της Άννας στον τελικό του Πιστολιού Sport Γυναικών. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ξεκίνησε ψύχραιμα και άψογα. Απόλυτα επιτυχής (10/10) στις δύο πρώτες σειρές η Άννα Κορακάκη, έθεσε εαυτόν επικεφαλής και κρατήθηκε στην κορυφή μέχρι τέλους. Ολοκλήρωσε τον τελικό με 35 επιτυχίες πετυχαίνοντας ρεκόρ Αγώνων!

 

Χτυποκάρδια στο μπαράζ

Αξίζει να σημειωθεί η πορεία της Ελβετίδας Heidi Diethelm Gerber στον τελικό. Όντας σε θέση αποκλεισμού στην έβδομη σειρά, αγωνίστηκε για την παραμονή της στον αγώνα απέναντι στην Γερμανίδα Doreen Vennekamp, και στον πόντο τα κατάφερε. Κατόπιν με αξιοσημείωτη ψυχραιμία κατάφερε να ισοφαρίσει την Κορακάκη στην τελευταία σειρά του τελικού και να μοιραστούν το Ρεκόρ Αγώνων! Χρειάστηκε αγώνας μπαράζ για να κριθεί το Χρυσό μετάλλιο. Η επικράτηση της Άννας με 3-2, έφερε την καρδιά μας ξανά στη θέση της.

Η Heidi κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελληνική σημαία ξανά στην κορυφή!