Προς Σωματεία και Ομάδες της δύναμης ΣΚ.Ο.Ε.

Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με διαγνωστικούς ελέγχους (testing) πριν από διασυλλογικούς αγώνες Σκοποβολής για το χρονικό διάστημα 16-27.7.2021

Κατόπιν έκδοσης της σχετικής Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3117 Β’ – 16.7.2021) με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00», ανακοινώθηκαν σήμερα 16/7/2021 από την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α., νέες διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 16/7/2021 για τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, για τα αθλήματα όλων των επιπέδων επικινδυνότητας, εξακολουθούν να ισχύουν σχετικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους (testing) πριν από διασυλλογικούς αγώνες, όλα όσα περιγράφονται στο υπ’ αριθ. πρωτ. 5722/12.7.2021 έγγραφο ΣΚ.Ο.Ε., δηλαδή:

• Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).
  • Για αθλητές - αθλήτριες έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) έως 48 ωρών παρέχεται και η δυνατότητα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου CΟVID19 του Σωματείου στο οποίο είναι εγγεγραμμένος την ημέρα του αγώνα.
  • Για αθλητές - αθλήτριες άνω των 17 ετών, απαιτείται αποκλειστικά διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) έως 48 ωρών και όχι self test.
  • Αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνες, π.χ. Παρ-Σαβ-Κυρ, 1 τεστ πριν τον πρώτο αγώνα. Αν οι αγωνιστικές μέρες είναι πάνω από τρεις (3) τότε 1 τεστ ανά τρία (3) 24ωρα.

Tα αποτέλεσμα του ελέγχων self test, rapid test ή μοριακού test PCR, καθώς και τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης,  θα πρέπει:

• να προσκομίζονται έντυπα ή ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στον ορισμένο υπεύθυνο Covid-19 του Σωματείου τους και μόνον, ο οποίος διατηρεί φυσικό ή ηλεκτρονικό αρχείο έως και 4 μήνες μετά την προσκόμιση των ανωτέρω εγγράφων.
  • ο υπεύθυνος Covid-19 του Σωματείου δηλώνει με τη σειρά του εγγράφως ή με email, στον εκάστοτε υπεύθυνο Covid-19 του διοργανωτή Συλλόγου, τους αθλητές και αθλήτριες που πρόκειται να λάβουν μέρος, το είδος του τεστ, το αποτέλεσμα και όσοι έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Είναι δε αυτονόητο ότι, οι αθλητές και αθλήτριες Σκοποβολής που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε διασυλλογικούς αγώνες έτερου Συλλόγου, οφείλουν να ενημερώσουν εγκαίρως το Σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι -ες σχετικά, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.

Για οποιαδήποτε νεότερη μεταβολή, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την Ομοσπονδία.

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο της Γ.Γ.Α.:

Με αθλητικούς χαιρετισμούς