Με αφορμή την είδηση σχετικά με τις εργασίες που προγραμματίζονται στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση.

  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ) (870 KB)

 

Είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή κάθε αγωνιστικού χώρου, πολλώ δε μάλλον του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου. Ενδεχομένως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μελετά την ανακατασκευή της εγκατάστασης και τη μετατροπή της σε κάτι άλλο. Άλλως πως θα διατεθούν σαράντα εκατομμύρια ευρώ (40.000.000 €) για ένα έργο που είχε κόστος κατασκευής 50 εκατομμύρια ευρώ;

Ακόμη κι αν παραβλέψουμε το ότι μιλάμε για ένα από τα τρία καλύτερα σκοπευτήρια του κόσμου! δεν βλέπουμε το λόγο καταστροφής του. Η Ελληνική νομοθεσία εξακολουθεί να το θεωρεί Αθλητική Εγκατάσταση και μετά την παραχώρησή του.

Θυμίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκοπούλου είναι μια από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στις οποίες αναφέρεται ρητά ο Νόμος 3342/05*

Γνωρίζοντάς την εγκατάσταση, ίσως καλύτερα από τον καθένα, αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια για την Αθλητική της χρήση.

Μάλιστα έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ιδιώτες που θα αναλάβουν όχι μόνο το κόστος λειτουργίας του Σκοπευτηρίου, αλλά και το κόστος επισκευής του με τις προδιαγραφές της ΣΚΟ.Ε. και για να λειτουργήσει ως σκοπευτήριο.

Εάν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο έχει παραχωρηθεί η εγκατάσταση, θέλει να ξοδέψει 40.000.000€ εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, αρκεί να επισκευάσει όλες τις φθορές που έχουν προέλθει από την 8άχρονη αχρηστία, να παραχωρήσει στη ΣΚ.Ο.Ε. όλους τους αγωνιστικούς χώρους, τους χώρους υποστήριξης αγώνων, καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους αυτούς, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως σκοπευτήριο.

Η πρόταση της ΣΚ.Ο.Ε. (από το τέλος του 2004) ήταν να λειτουργήσει το σκοπευτήριο αδαπάνως για τον κρατικό προϋπολογισμό και προς όφελος της ανάπτυξης των αγωνισμάτων σκοποβολής. Τώρα διαπιστώνουμε «έξοδο» ύψους 40.000.000 €…

Στο άρθρο ένα του σχετικού Νόμου (3342/05) περιγράφεται η έκδοση άδειας δόμησης στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και μάλιστα με σύντομες χρονικά διαδικασίες. Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αγωνιστικοί χώροι πρέπει και θα μείνουν ανέπαφοι.

 

*Ν. 3342/05 (ΦΕΚ 131 Α’/6-6-05) : Βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αδειοδότηση, χρήσεις, λειτουργίες τους Διάρθρωση, οργάνωση και λειτουργία Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

 

Άρθρο 25

Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου

Στo Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου, όπως η περιοχή αυτή εμφαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα 16 της παρ. 1 του άρθρου 9, επιτρέπονται, πλην των χρήσεων που δόθηκαν για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και οι εξής λειτουργίες και χρήσεις εντός της υφιστάμενης εγκατάστασης:

α) Πολιτιστικές εκδηλώσεις.

β) Εμπορικά καταστήματα πωλήσεως ειδών που σχετίζονται με τη λειτουργία του κέντρου σκοποβολής και ειδών πρώτης ανάγκης.

γ) Χώροι εστίασης κοινού, τουριστικό κατάλυμα.