Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε στον πρώτο της τελικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Αγωνίσθηκε με σθένος και κατέλαβε την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

Ένα αστέρι ανατέλλει!

Μπορεί να έμεινε εκτός τελικού στο Λονάτο πριν ένα μήνα η Εμμανουέλα Κατζουράκη, αλλά έδειξε ότι μπορεί…

Χτες, πρώτη μέρα τερμάτισε στην τρίτη θέση (71/75),  αφήνοντας ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Με ανάλογη απόδοση σήμερα (47/50) προκρίθηκε μάλλον άνετα, ολοκληρώνοντας δεύτερη τον προκριματικό (118/125), ένα βαθμό πίσω από την Victoria Larsson από τη Σουηδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εικοσάχρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίσθηκε στην κατηγορία γυναικών, αφού στα Παγκόσμια Κύπελλα δεν υπάρχουν κατηγορίες εφήβων – νεανίδων.

 

Νικήτρια στο μπαράζ!

Εκεί όμως που φάνηκε η ψυχή της κρητικιάς ήταν στις μονομαχίες της κατάταξης.

Εξασφάλισε μεν την πρόκριση στον τελικό, αλλά με ισοπαλία στο σκορ με τις Aleksandra Jarmolinska από την Πολωνία και την Diana Bacosi από την Ιταλία. Έτσι έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάρριψη της ισοπαλίας, για να κριθεί η κατάταξη η οποία μετράει στις λεπτομέρειες της ισοβαθμίας.

Η Κατζουράκη επικράτησε στον μεταξύ τους αγώνα με τέσσερις (4) επιτυχίες και μπήκε δεύτερη στον τελικό.

Τελικός με ανατροπές

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη στάθηκε ψύχραιμη, σε έναν τελικό με ανατροπές. Η Ρωσίδα Zilia Batyrshina που μπήκε τελευταία μετά από αγώνες μπαράζ, είχε άκρως επιτυχημένη απόδοση και πήρε την πρώτη θέση. Η προτελευταία Francisca Crovetto Chadid  από τη Χιλή μπήκε «σφήνα» στο βάθρο εκτοπίζοντας την κορυφαία Victoria Larsson από τη Σουηδία στο χάλκινο μετάλλιο.

Από τους βατήρες στις καρέκλες…

Οι παλιότερες δόξες του Σκητ Andrea Benelli και Γιώργος Σαλαβαντάκης έμελλε να ξανασυναντηθούν. Οι πρώην αντίπαλοι στους βατήρες, έζησαν ξανά την έξαψη του τελικού από άλλο πόστο. Βρέθηκαν στις καρέκλες των τεχνικών για την Diana Bacosi (5η) ο Benelli, για την Εμμανουέλα Κατζουράκη (4η) ο Σαλαβαντάκης.

Τι ειπώθηκε δεν γνωρίζουμε, το σίγουρο είναι ότι θα ξαναβρεθούν στο Τόκιο…

Σκητ Ανδρών

Οι Έλληνες αθλητές ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους σήμερα, ως κάτωθι:

Νικόλαος Μαυρομμάτης 121/125

Ευθύμιος Μίτας 118/125

Ιωάννης Γκογκολάκης 114/125

Συνέχεια με την Άννα Κορακάκη

Η Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη, αγωνίζεται την Κυριακή 27 και Δευτέρα 28/6 στο αγώνισμα του πιστολίου Σπορ Γυναικών.

 

Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα του Σκητ Γυναικών και Ανδρών:

RESULTS SKEET WOMEN - QUALIFICATION 25.6.2021 (180 KB)

RESULTS SKEET WOMEN - FINAL 25.6.2021 (274 KB)

RESULTS SKEET MEN - 25.6.2021 (185 KB)