Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου

Κορυφαία στον αγώνα του Αεροβόλου Πιστολιού Γυναικών αναδείχθηκε σήμερα (29/5) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο!

 

Πρώτα η πρόκριση στον Τελικό

Στον προκριματικό η Κορακάκη ήταν μεταξύ των κορυφαίων. Με σκορ 98, 95, 96, 99, 96, 98 και 23 κεντρικά δεκάρια, στις έξι επί μέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 582/600, και κατέλαβε την τέταρτη θέση από τις οκτώ που οδηγούσαν στον τελικό. Πρώτη τερμάτισε και προκρίθηκε επίσης η Olena Kostevych από την Ουκρανία (587-30x), ισοφαρίζοντας το Παγκόσμιο Ρεκόρ που κατέχει η Άννα από πέρυσι (Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ στις 12/5/2018)

Όμως στη σκοποβολή όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο, επίσης τίποτα δεν είναι και σίγουρο.

Τελικός για γερά νεύρα και Χρυσό μετάλλιο!

Η Kostevych το ρεκόρ αλλά η Άννα το Χρυσό μετάλλιο. Μπορεί η Ουκρανή αθλήτρια να πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, όμως η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στον τελικό. Μπήκε με τον αέρα της υπεροχής και τέθηκε επικεφαλής από την αρχή. Απειλήθηκε μόνο από τις Minjung Kim (KOR) και Wei Qian (CHN). H Κορεάτισα Kim παρότι προκρίθηκε με την χαμηλότερη επίδοση (8η), ανέβηκε μέχρι την κορυφή και ξεπέρασε την Κορακάκη στην τέταρτη σειρά. Στην έβδομη σειρά ανέβηκε στη δεύτερη θέση η Κινέζα Qian, εκτοπίζοντας την Άννα στην τρίτη θέση…

Όπως η Qian δεν ήταν αρκετά σταθερή. Η Άννα Κορακάκη επιδεικνύοντας αποθέματα ψυχραιμίας, κατάφερε βολή με τη βολή να εξασφαλίσει την ελάχιστη διαφορά (0,2) που θα την έφερνε στη μάχη για το Χρυσό. Τελικά τα κατάφερε! Ήταν καλύτερη στις βολές που έκριναν το χρώμα του μεταλλίου. Χρυσό για την Ελλάδα.

Η Σημαία μας και πάλι στην κορυφή!

Για να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=KVNVhzw-S6g

Αύριο (30/5) η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αγωνίζεται στο Μικτό του Αεροβόλου Πιστολιού μαζί με τον αδελφό της Διονύσιο.