Τουφέκια 50μ. & Πιστόλια Standard και Κεντρικής Πυροδότησης

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (14&15/5) Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα στο τουφέκι 50μ. καθώς και τα, πιστόλι standard και πιστόλι κεντρικής πυροδότησης που δεν διεξάγονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

 

Τουφέκι 50μ. 3Χ20 Γυναικών

Τον τίτλο για πολλοστή φορά κατέκτησε η Βασιλική Παπαχρήστου (ΕΑΣΟ Α. Κασούμη – ΕΛ.ΑΣ). Στη μονομαχία για το χρυσό προκρίθηκε η Αποστολία Μπενέκη (Εθνικός ΓΣ – ΕΛ.ΑΣ) που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαρία Λαμπράκη (ΣΣ Βόλου – ΛΣ).

Τουφέκι 50μ. πρηνηδόν Γυναικών

Η δεύτερη επιτυχημένη εμφάνιση για την Βασιλική Παπαχρήστου ήρθε στο τουφέκι πρηνηδόν. Οι θέσεις του βάθρου κρίθηκαν με μικρές διαφορές (δύο βαθμών), με τη Μαρία Λαμπράκη (ΣΣ Βόλου – ΛΣ) να κερδίζει και ασημένιο μετάλλιο μετά το χάλκινο στο τουφέκι τριών στάσεων. Την τριάδα συμπλήρωσε η Μαρία Φωκά (Παναθηναϊκός ΑΟ).

Στις λεπτομέρειες το Τουφέκι 50μ. πρηνηδόν Ανδρών

Η «μάχη» στον αγώνα του τουφεκιού πρηνηδόν Ανδρών, έληξε ισόπαλη (584/600). Ο Χρήστος Κατσίκης (ΣΟ ΔΕΗ) πήρε τη νίκη έχοντας δύο παραπάνω κεντρικά δεκάρια (31Χ) από τον Παντελή Παπατζίκη (ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ – ΕΛ.ΑΣ) (29Χ), ενώ στον πόντο κρίθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Κολοβός επίσης από τον ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ.

Τουφέκι 50μ. 3Χ20 Ανδρών

Ο Νικόλαος Τσόκας πήρε τη νίκη στον τελικό του αγωνίσματος, με τον Χρήστο Κατσίκη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο ζευγαρώνοντας τις διακρίσεις του στους Πανελλήνιους. Το χάλκινο μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Βερτούδος (Παγκρήτιος ΑΣ – ΕΛ.ΑΣ).

Μεγάλη προσέλευση στο Standard

Η αθρόα συμμετοχή των σκοπευτών, μετά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, ήταν το χαρακτηριστικό των αγώνων φέτος.

Την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Standard Ανδρών κατέκτησε ο Γεώργιος Μαστροδημητρόπουλος (ΑΟΜ Νίκανδρος). Συνεπής ως κορυφαίος και σε διαφορετικά αγωνίσματα πιστολιών, ο αθλητής του «Νίκανδρου» κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο με σκορ 544/600. Ο Άρης Σαλταγιάννης (ΠΑΟ) ήταν στη δεύτερη θέση με 536, ενώ το χάλκινο πήρε ο Παναγιώτης Καλοπήτας (ΓΣ Κηφισιάς – ΕΛ.ΑΣ).

Πιστόλι κεντρικής πυροδότησης

Για δεύτερη φορά στο Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Μαστροδημητρόπουλος στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, κέρδισε τον τίτλο στο Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης Ανδρών. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν δύο σκοπευτές του Παναθηναϊκού Α.Ο. Ο Ιωάννης Καμπούρης στο ασημένιο μετάλλιο και ο Νικόλαος Γιαννίσης στο χάλκινο.

Για τα αποτελέσματα, πιέστε τους ακόλουθους συνδέσμους:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. (Τυφέκιο 0,22 3Χ20 Γ & Πρηνηδόν Α) - 14.5.2022 ΑΘΗΝΑ (219 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. (Τυφέκιο 0,22 3Χ20 Α & Πρηνηδόν Γ) - 15.5.2022 ΑΘΗΝΑ (218 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. (Πιστόλι Στάνταρντ A) - 14.5.2022 ΑΘΗΝΑ (94 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. (Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης A) - 15.5.2022 ΑΘΗΝΑ (92 KB)